Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
- 100 gramů sýru gouda, na kousky
- 500 gramů bílého chřestu
- 700 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0.5l vody) - 2 šalotky, napůl
- 15 gramů másla
- 125 gramů smetany
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, bílého, mletého
- 4 čajové lžičky pažitky, čerstvé, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40 min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1h
Rajčatová krémová polévka
30 min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25min
Polévka z batátů s rybími kousky
40 min
Holandská omáčka
15 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Krevetová polévka s batáty
45min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35min
Holandská omáčka
15 min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 min