Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 220 gramů mléka
- 40 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 100 gramů cukru
- 500 gramů hladké mouky, plus 2 lžíce (podle potřeby)
- 80 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- ½ čajové lžičky soli
Tvarohová náplň
- 1 vejce
- 60 - 80 gramů cukru
-
1
čajová lžička domácího vanilkového cukru
nebo 1 balíček vanilkového cukru - 500 gramů tvarohu
- 100 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Sacharidy
- 16.7 g
- Tuk
- 7.2 g
- Vláknina
- 0.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min
Moravské koláče
3h
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25 min
Povidlové buchty
2h 10 min
Houskové knedlíky
50 min
Loupáky
3h 25min
Žloutkové věnečky
1 Std. 30 Min
Beránek z kynutého těsta
1 Std. 30 Min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5 min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Kynutý pletenec s ovocným rozvarem
3 Std. 20 Min
Koblihy
1 Std. 30 Min