Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 125 gramů mléka
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 50 gramů cukru, krupice
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 50 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1300 - 1500 gramů švestek, napůl
- 2 polévkové lžíce skořicového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jahodový džem
1h 5min
Džem z rebarbory a jahod
30 Min
Třešňovo-jablečný džem
1h
Kynutý pletenec s ovocným rozvarem
3h 20min
Bublanina s třešněmi
1h
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Švestkový koláč
1h 40min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Bublanina s meruňkami
1h
Borůvkové knedlíky
1h 40min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min
Moravské koláče
3h