Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ kostky čerstvého droždí, (21 g)
- 200 gramů mléka
- 100 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru
nebo 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 250 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů oleje
- 2 vejce
- nastrouhanou citrónovou kůru z cca 1 citrónu
- mák na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 6.2 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 10.9 g
- Vláknina
- 2.3 g
Alternativní recepty
Jemná brioška
2 godz.
Rohlíčky s čokoládou, karamelem a lískovými oříšky
3h
Máslové houstičky
1h
Makovo-meruňkový věnec
1 godz. 30 min
Vánočka
1 godz. 30 min
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Koblihy
1 godz. 30 min
Makový závin
1 godz. 50 min
Loupáky s mákem
1 godz. 30 min
Domácí rohlíky
2h 35 min
Povidlové buchty
2h 10min
Moravské koláče
3h