Jaro je tady

Krásné počasí je tady! Je načase vyměnit těžká zimní dušená jídla za lehčí varianty. Můžete využít rozmanitost sezónního ovoce a zeleniny a připravit si pestrý, zdravý a chutný jídelníček.

Objevte všechna tajemství jarního vaření

Zjistěte, které ovoce a zelenina jsou právě v sezóně, objevte nejzdravější druhy ryb a seznamte se s nejlibovějšími kousky masa. Čtěte dál a odhalte všechna tajemství jarního vaření – nádherné kombinace lehkosti a chuti.

Ovoce a zelenina

V sadech začíná dozrávat první ovoce a zelenina sezóny, a tak si můžete pochutnat na jahodách, meruňkách, švestkách, artyčocích, chřestu, špenátu a hrášku. Správný čas na to, abyste si do svých zásob přidali trochu barev, chutí a vitaminů – za ty nejlepší ceny.

Využijte výhod jarního ovoce:

Je čas na čerstvou zeleninu

Šetříme při vaření

Objevte naši kolekci receptů „Zero waste - šetříme při vaření“. S touto kolekcí zjistíte, jak osvojit zdravý a ekologický životní styl a stravování. Obsahuje recepty využívající zbytkové potraviny a navede vás k dalším nápadům jak využít vaše kuchyňské přebytky, kterých v sezóně ovoce a zeleniny budete mít jistě dost. Přidejte se k nám na této úžasné cestě k udržitelnějšímu životnímu stylu!

Klikněte zde!

Základní potraviny pro lehkou a přirozenou stravu

Červená řepa: nenáročná na žaludek, bohatá na železo – skvělá pro udržení zdravého a mladého srdce Jahody: obsahují hlavně vodu, vitamín C a jsou málo kalorické Mastné ryby: plné zdravých omega 3 kyselin – podporují zdraví kardiovaskulárního systému a bojují proti alergiím Vejce: základní surovina plná bílkovin Libové maso: krůtí, lehce stravitelné, s nízkým obsahem tuku a cholesterolu Klíčky a výhonky: vynikající zdroj minerálů, stopových prvků a vitaminů Zajímá vás, jak si je vypěstovat doma? Podívejte se na náš článek, kde najdete podrobný návod!

Zjistěte více o nakličování

Zvyšte příjem rybího masa

A nezapomeňte na libové maso

Snadno si vyhledejte lehké a chutné recepty