Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ pomeranče, chemicky neošetřeného, tence okrájená kůra, vylisovaná šťáva
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 500 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 200 gramů brambor, na plátky (5 mm)
- 300 gramů kedluben, na proužky (1 cm)
- 2 krůtí plátky (250 gramů)
- ½ čajové lžičky soli a trochu navíc na maso
- 2 - 3 špetky mletého černého pepře a trochu navíc na maso
- 40 gramů smetany nízkotučné, 7 % tuku
- 1 vrchovatá čajová lžička škrobu
- 3 - 4 špetky kari, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1471 kJ / 353 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexické krůtí chilli
40min
Krůtí prso se špenátem a batátem
35min
Kuřecí plátky s cuketou
50min
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30min
Teplý kuřecí salát se sýrem
26 Min
Papriková omeleta s kukuřično-rajčatovou salsou
40min
Kuřecí supreme s medem, limetkou a mangovým chutney
1h 15min
Treska s bramborami, kapustou a pomerančovou omáčkou
1 Std.
Hovězí na pivu
1h 45min
Ryba po indicku s jogurtovou omáčkou, bramborami a zeleninou
1 Std.
Jarní kuřátko v páře s quinou
1h 30min
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
40min