Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
240
gramů rýže, hnědé
nebo 240 gramů bílé krátkozrnné rýže - 100 gramů datlí, bez pecky
- 140 gramů jablek (jakékoliv odrůdy), na čtvrtky
- 60 gramů olivového oleje, plus extra na vymazání
- 1 ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce psyllia
- ½ čajové lžičky soli
- 80 gramů vlašských ořechů, loupaných, na půlky
- 4 vejce
- 100 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 723 kJ / 172 kcal
- Protein
- 3.4 g
- Sacharidy
- 22.1 g
- Tuk
- 8.4 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Vláknina
- 2.2 g
- Sodík
- 201.8 mg
Alternativní recepty
Hummus
5 Min
Brokolicová pomazánka
15 Min
Lutika
1h 20min
Batátové muffiny s vlašskými ořechy
1 Std.
Veganský koláč s citrónovým krémem a černým čajem
1 Std. 30 Min
Velikonoční čokoládová hnízda
50 Min
Kari ze špičatého zelí
35 Min
Ovesná kaše s houbami
40 Min
Velikonoční syrek
10 Std. 20 Min
Lněné bezlepkové pečivo
1 Std.
Kroupoto s chřestem, baby mrkví a červenou řepou
1h 5min
Veganské brownies s batáty
1 Std.