Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů vypeckovaných černých oliv
- 80 gramů sušených fíků, napůl
- 60 gramů vlašských ořechů
-
2
snítky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
nebo 1 čajová lžička mletého sušeného rozmarýnu - 200 gramů chlebové žitné mouky
- 450 gramů chlebové pšeničné mouky, plus navíc na vysypání
- 300 gramů vody
-
40
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 4 čajové lžičky instantního droždí - 2 čajové lžičky soli
- 100 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na vymazání
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 664.2 kJ / 158.8 kcal
- Protein
- 3.9 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 0.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jednoduchá granola
25 Min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12 Std.
Makové dortíčky
2h 40min
Drožďové knedlíčky
30 Min
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Podzimní celerový salát
15 Min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50 min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Celozrnné špaldové housky
35 Min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min