Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 300 gramů mléka
- 200 gramů hladké mouky
- 20 gramů másla
- 3 vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů vody
Náplň
- 60 gramů másla, plus extra na smažení
- 50 gramů hladké mouky
- 500 gramů mléka
- ½ čajové lžičky soli nebo podle chuti
- 1 špetka pepře černého, mletého, nebo podle chuti
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého (volitelně)
- 100 gramů sýru Gruyére, na kousky
- 50 gramů šalotky, napůl
- 300 gramů žampiónů, na plátky
- 100 gramů šunky, na plátky, ty na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Protein
- 15.1 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 19.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bešamelová omáčka
15min
Pizza na 2 plechy se základní omáčkou a sýrem
1h 50min
Těsto na pizzu
1h
Cuketové lasagne s mletým masem
50min
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1h
Pomerančové palačinky
30 min
Bagel
2 Std.
Pečené kuře s tapenádou a bramborová kaše s karamelizovanou cibulí
2 Std. 15 Min
Máslové rolované knedlíky
1h 10min
Zapečené tvarohové palačinky
1 Std. 30 Min
Chléb se sýrem a salámem
1h 40min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min