Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Špenátové lívance
- 20 gramů droždí
- 10 gramů cukru
- 750 gramů mléka
- 300 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 150 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmrazeného a vymačkaného
- 2 stroužky česneku nebo podle chuti (volitelně)
- majoránka, sušená, podle chuti
- ½ - 1 čajová lžička soli
Gorgonzolový přeliv
- 20 gramů másla
- 10 gramů hladké mouky
- 200 gramů sýru gorgonzola
- 150 gramů mléka
- 1 špetka soli
- 1 špetka čerstvě umletého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 20 kusů
- Kalorie
- 10916 kJ / 2599 kcal
- Protein
- 125 g
- Sacharidy
- 291 g
- Tuk
- 104 g
- Vláknina
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quiche s chřestem a čerstvým kozím sýrem
1h 20 min
Kešu krém
50 min
Polenta se špenátem a sýrem
1h
Hráškové pesto se špenátem
15min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1h 10 min
Karibské kari
45 min
Špaldová galette s červenou řepou
2h
Špenátový koláč s tvarohem a sýrem
1h
Polévka z červené řepy
40min
Krůtí kuličky se špenátem
40min
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35 min