Kompatibilní verze
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 75 gramů kostiček slaniny
- 20 gramů oleje
- 250 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtky
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 bobkový list, sušený
- 100 gramů smetany
- 50 gramů vína bílého, suchého
- 150 gramů vody
- 2 - 3 stonky petržele, čerstvé
- 300 gramů špeclí
- 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min
Žampiónová omáčka s Nivou
20min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1h 15min
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1h
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1h
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1 Std. 50 Min
Zámecké rizoto
35min
Zapečené brambory se žampióny a sýrem camembert
1h
Houbové rizoto s mascarpone
30min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1h
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min