Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů cibule, na čtvrtky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína, suchého
- 700 gramů vody
-
1
čajová lžička soli, plus podle chuti
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 200 gramů sýru gorgonzoly (nebo nivy), na malé kousky
- 200 gramů hrušek, oloupaných, bez jádřince, na kostičky (1 cm)
- 30 gramů másla
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2535 kJ / 605 kcal
- Protein
- 15.9 g
- Sacharidy
- 75.9 g
- Tuk
- 27.75 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s parmazánem
30min
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Farfalle ai quattro formaggi
25 min
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Bulgurovo-špenátové placky s vejci a rajčatovým čatní
1 Std. 10 Min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Milánské rizoto
30min
Špenátové rizoto
30min
Houbové rizoto
40min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Dýňové noky s Taleggio omáčkou
1h 25 min