Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů šalotky, napůl
-
40
gramů pancetty, na kostičky (1 cm)
nebo 40 gramů anglické slaniny, na kostičky (1 cm) - 15 gramů extra panenského olivového oleje
-
130
gramů listů špenátu, spařeného, okapaného a nasekaného
nebo 130 gramů mraženého špenátu, sekaného, rozmraženého - 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína
- 740 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 20 gramů másla
- 20 gramů parmazánu, hoblinky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1749 kJ / 417 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 11.93 g
- Vláknina
- 1.15 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
1h
Rizoto s paprikami a tuňákem
40min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1 Std. 30 Min
Lososové rizoto s fenyklem
25 Min
Rizoto s kari a mrkví
30 Min
Špagety s rajčaty a slaninou
35 Min
Rizoto s dýní a uzeným lososem
35 Min
Rizoto s krémovou rukolou
40min
Hráškové rizoto s pancettou
30 Min
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 Min