Kompatibilní verze
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vepřový Wellington
- 1 polévková lžíce másla
- 500 gramů vepřové panenky (cca 500 gramů)
- 1 čajová lžička soli
- 4 špetky černého mletého pepře
- 80 gramů cibule, napůl
- 20 gramů másla
- 200 gramů hrášku, zeleného, mraženého, rozmraženého
- 20 gramů hladkolisté petržele (cca 1 svazek), pouze listy
- 20 gramů vody
- 1 balíček listového těsta, vyváleného (přibližně 25 cm x 40 cm)
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 12 plátků uzené slaniny, na plátky
- 1 vejce, rozšlehané
Přeliv ze šumivého vína
- 150 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku, vychlazené
- 80 gramů cibule, napůl
- 10 gramů másla
- 150 gramů šumivého vína
- 150 gramů vody
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3769 kJ / 905 kcal
- Protein
- 43 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 60 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cheesecake s bílou čokoládou a pistáciovou polevou
11h 30min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4 Std. 30 Min
Malinovo-kokosové řezy s bílou čokoládou
4 godz.
Sticky Gochujang marináda na kuřecí křidélka
Žádné hodnocení
Korejský bramborový salát s nakládanou zeleninou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
25 godz. 5 min
Quiche s batáty a mletým masem
1h 45 min
Čokoládovo-smetanové tyčinky s kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Kari z mletého vepřového masa a brambor
50min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40min
Gratinované brambory
1h 15min
Snídaně s lososem a avokádem
20min
Křupavá sekaná
1 Std.