Kompatibilní verze
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kachní prsa
- 4 kachní prsa, s kůží (každé asi 170 gramů)
- 4 špetky soli
- 4 špetky mletého černého pepře
Ostružinová omáčka
- 250 gramů ostružin
- 30 gramů krupicového cukru
Celerová kaše
- 800 gramů celeru, oloupaného, na kostičky (2 cm)
- 1200 gramů vody
- 50 gramů másla, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2107 kJ / 504 kcal
- Protein
- 51 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Sodík
- 801 mg
Alternativní recepty
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30min
Rizoto s houbami a špenátem
55 min
Křupavá sekaná
1h
Slaný koláč s batáty a chorizem
3 Std.
Cuketové lasagne s mletým masem
50min
Miso-jogurtový bramborový salát
Žádné hodnocení
Grilovaný hovězí Reuben sendvič
2h 20min
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1 Std. 50 Min
Francouzská omáčka gribiche
20min
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1h 15min
Krevetové kari
25 Min
Houbové rizoto s mascarpone
30min