Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů jablek, oloupaných, bez pecek, na kousky
- ½ čajové lžičky nastrouhané citrónové kůry
- 15 gramů citrónové šťávy
- 35 - 45 gramů cukru
- 1 špetka soli
-
2
špetky mleté skořice
nebo 2 - 3 špetky mletého kardamomu - 60 - 70 gramů másla
- 80 gramů polenty
- 375 gramů mléka
- 4 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 16 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 339 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jablečné knedlíky
30 min
Chlebíček z dýně se zázvorem
1h
Makové knedlíčky s jablečným pyré (bez lepku)
45 min
Polenta se špenátem a sýrem
1h
Veganské brownies s batáty
1h
Veganský čedar z kešu
3h 10min
Scones
30 min
Polenta s hříbky
55min
Veganský koláč s citrónovým krémem a černým čajem
1 Std. 30 Min
Veganské arašídové cookies s čokoládou
50 Min
Krevetové máslo
Žádné hodnocení
Banana bread s batáty
2h