Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů bílé cizrny, suché, ne konzervované
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 snítky čerstvé petrželky
- 4 stroužky česneku
- 25 gramů hladké mouky
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kmínu, mletého
- 1 čajová lžička pepře černého, mletého
- 1 snítka koriandru, čerstvého, nebo 1 čajová lžička mletého
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1751 kJ / 418 kcal
- Protein
- 16.9 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 15.1 g
- Vláknina
- 15.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cizrnové karbanátky
11h 10min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min
Fazolový burger (veganský)
1h 20min
Houbové quinotto
30min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50min
Sticky toffee moučník
1h
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1h 25 min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1h
Fazolové placičky
10hod. 30min
Hummus
5min
Palak Paneer
45 min