Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných (váha po scezení)
-
řepkový olej
nebo kokosový olej na vymazání - 100 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 2 stonky řapíkatého celeru, s listy, na kousky
- 3 stroužky česneku
- 650 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- bageta pro podávání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 13 g
- Sodík
- 299 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masové kuličky ve španělské omáčce
30 min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Fazole gigantes v rajčatové omáčce
45 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min
Musaka z červené čočky
2 godz. 20 min
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1h
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1 Std. 10 Min
Chilli con soya
45 min
Quiche s fetou a červenou řepou
1 godz. 50 min
Lasagne v páře s lilkem a ricottou
1 Std. 25 Min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 min
Fazole po bretaňsku
35 min