Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těstoviny
- voda, na špagety
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 500 gramů špaget
Omáčka
- 4 stroužky česneku
-
15
kusů ančoviček v oleji, filetovaných, okapaných
nebo 15 kusů sardinek v oleji, okapaných - 15 gramů olivového oleje
- 70 gramů másla
- 500 gramů sterilovaných rajčat v plechovce
- 3 čajové lžičky kapar, solených, opláchnutých
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- 1 kus feferonky, na kolečka
- 8 lístků čerstvé bazalky, nasekané
- 2 snítky čerstvé petržele nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2374 kJ / 567 kcal
- Protein
- 17.7 g
- Sacharidy
- 79.6 g
- Tuk
- 18.6 g
- Vláknina
- 5.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kari bramborový salát
1h 30 min
Chilli con carne
1h
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30 min
Plněná hruška vařená v páře (bez lepku)
Žádné hodnocení
Sicilské purpetti fúze
1h
Granita ze šťovíku, jogurt, rebarbory, ibišek
Žádné hodnocení
Polévka gazpacho s jahodami
40 min
Jehněčí s cizrnou
1h 5min
Dip se sušenými rajčaty a koriandrem
20min
Těstoviny s citrónovým pestem, hráškem a fazolkami - z jednoho hrnce
35 min
Špagety all'Amatriciana
30 min
Těstoviny s fenyklem a rajčatovou omáčkou
45 min