Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Piškotový korpus:
- 5 vajec, zvlášť žloutky a bílky
- 180 gramů cukru
- 180 gramů polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva, (12 gramů)
Náplň:
- 450 gramů jahod, čerstvých, na kousky
- 500 gramů mléka
- 100 gramů cukru
- 3 kusy vanilkového pudingového prášku
- 50 gramů másla, na kousky
- 250 gramů polotučného tvarohu
- 150 gramů zakysané smetany
- 500 gramů smetany, min. 30 % tuku, chlazené
- 2 balíčky želatinového ztužovače, do šlehačky
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1223 kJ / 292 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 33.5 g
- Tuk
- 14.2 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mandarinkové řezy
3h 10min
Mandlový moučník s pudingovým krémem
3h
Čokoládový srnční hřbet
2 Std.
Jahodový koláč
13h 55 min
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1 Std. 10 Min
Hruškový moučník s portským vínem a mandlemi
1h 5 min
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4h 30 min
Řezy Mráček
2 Std. 10 Min
Jogurtový koláč s mangem
1h 30min
Barevné ovocné řezy
1 Std. 10 Min
Pudingové řezy se skořicí
1h 50min
Tříbarevný koláč
2 Std.