Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kynuté těsto
- 250 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 g)
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 60 gramů cukru
- 70 gramů másla, na kousky
- 2 vejce
- 600 gramů hladké mouky, plus na pomoučení válu
- ¼ čajové lžičky soli
Mandlová poleva
- 200 gramů smetana ke šlehání, 33 % tuku
- 50 gramů cukru
- 70 gramů medu
- 300 gramů mandlových lupínků
Krém
- 450 gramů mléka
- 40 gramů vanilkového pudingu, v prášku
- 40 gramů cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru, domácí výroby
- 500 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 4.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Piškotový korpus (bez lepku)
1h 30min
Pudingovo-mandlové řezy
2 Std. 30 Min
Máslový krém
5 Min
Bramborové knedlíky se špenátem
1h 40min
Malinová šarlota
3h
Třešňový koláč s vanilkovým krémem
4h 45min
Smetanový krém ze sladkých karamel
2 Std. 30 Min
Bramborové knedlíky
50min
Čokoládové tiramisu s chilli
Žádné hodnocení
Dort s vaječným likérem
13 godz. 15 min
Jahodová terina s bílou čokoládou
24 Std.
Kluski z makiem - 2015
1h 10min