Kompatibilní verze
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů sušených těstovin, typu linguine
- 200 gramů špenátových listů, mražených, rozmrazených a zbavených vody (viz Tip)
- sůl, na ochucení
- mletý bílý pepř na ochucení
- muškátový oříšek, mletý, na ochucení
- 2 filety candáta s kůží (à 125 gramů)
- citrónová šťáva, na ochucení
- 50 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů vody
- 80 gramů suchého bílého vína
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 5 gramů citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 50 gramů crème fraîche
- 50 gramů másla, studeného, na kousky
- 15 gramů mandlí, blanšírovaných, nasekaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3310 kJ / 790 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Treska s bramborami, kapustou a pomerančovou omáčkou
1h
Losos v mandlové strouhance s chřestovými tagliatelle
35 min
Kuřecí salát se špaldou
1h 15 min
Treska v papilotě s celerovým pyré
45 min
Krůtí závitky
1h 45 min
Králík na špenátovém lůžku
1h 10 min
Zapečené portobello s bílou klobásou
30 min
Candát s polentou z čerstvé kukuřice
1h 5min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40min
Losos v balíčku se sušenými rajčaty a kuskusem
35 min
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1h 10 min