Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů pohanky
- 100 gramů vody, na namáčení
- 300 gramů hlízy fenyklu, očištěné a na čtvrtky
- 200 gramů mrkve, na kusy (4 cm)
- 1 řapíkatý celer, na kusy (4 cm)
- 1 jablko, např. Granny Smith, bez jádřince, na čtvrtky
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky . na kusy (4 cm)
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 čajové lžičky koření sumak (škumpa koželužská)
- 2 - 5 snítek čerstvé plocholisté petrželky, pouze lístky
- 2 snítky čerstvého koriandru, pouze lístky
- 2 snítky mátových listů, čerstvých
- 2 špetky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 20 gramů mandlí, čtvrcených
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 9.9 g
- Tuk
- 6.3 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Koláč s dýní a sušenou šunkou
2h 5min
Artyčokový dip s tofu
10 Min
Dýňový hummus
1h
Jablečno-cibulový chléb
2 Std. 20 Min
Veganské vafle s kokosovou šlehačkou
55 min
Pomerančový punč
10 Min
Orientální marináda
5min
Podzimní celerový salát
15min
Salát z quinoy s cuketou a mrkví
1h 35min
Plněný lilek po orientálsku
1 godz. 20 min
Veganéza - veganská náhrada majonézy
15min
Celozrnná rýže s limetkou a pestem
45min