Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 gramů parmazánu, na kusy
- 12 kusů cherry rajčat
- 7 polévkových lžic olivového oleje
- 3 ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky cukru
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů smetany, 35 % tuku
- 250 gramů vody
- 10 gramů sušených hříbků (viz Tip)
-
1 - 2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, podle chuti
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 2 špetky mletého černého pepře
- 4 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 30 gramů bílého vína
- ¼ čajové lžičky hrubé soli
- 400 gramů těstovin (tagliatelle)
- 300 gramů čerstvých hřibů, očištěných, na plátky (3 mm)
- listy potočnice lékařské, na podávání (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3530 kJ / 843 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 75 g
- Tuk
- 50 g
- Vláknina
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45 Min
Středomořská kuřecí křidélka s bylinkovo-pomerančovou rýží
1h
Mozzarellové špízy s pestem z rukoly
2h 15min
Houbové rizoto
40 Min
Malinový dacquoise
2h
Pad thai
45 Min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 Min
Salát s kozím sýrem a kešu
25min
Listový salát s camembertem, slaninou a jablky
20 dk
Zapečené portobello s bílou klobásou
30min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Houbové rizoto s mascarpone
30min