Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masová náplň
- 180 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů mletého masa (např. hovězího, vepřového nebo krůtího), rozděleného na kousky
- 250 gramů rajčatové passaty
- 1 špetka mořské soli
- 2 čajové lžičky sušeného oregana
- 10 černých oliv, bez pecek, nakrájených podélně na čtvrtky
Omáčka
- 100 gramů ghí
- 400 gramů kokosového mléka, (kartónového, ne v konzervě)
- 4 polévkové lžíce arrowroot mouky, kořenového škrobu
- 4 čajové lžičky citrónové šťávy
- 1 ½ čajové lžičky mořské soli
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 2 velká vejce
Kompletace
- 300 - 400 gramů batátů, oloupaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3537 kJ / 845 kcal
- Protein
- 27.6 g
- Sacharidy
- 40.4 g
- Tuk
- 63.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ovocný koláč z banánové mouky
45min
Pečené papriky plněné masovou směsí
1 Std. 20 Min
Pošírovaná treska s pórkovou omáčkou, mrkví a rýží basmati
40min
Krémové kuřecí kari s květákovou rýží
30min
Základní granola
1h 45 min
Mrkvové palačinky s rajčatovou omáčkou
1 Std.
Batátové lívance s chilli salsou
40min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2 Std. 30 Min
Jambalaya z quinoy
35 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 Min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45min
Quiche s novými bramborami, jarní cibulkou a čedarem
55 Min