Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů másla, změklého, na kousky
- 300 gramů cukru krupice
- 4 vejce
- 250 gramů mléka
- 500 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Vrchní vrstva
- 400 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
- 10 gramů citrónové šťávy
- 80 gramů domácího vanilkového cukru
- 30 gramů škrobu
- 1000 gramů jahod, na kousky
- 50 gramů cukru krupice
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1507 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bublanina s meruňkami
1h
Borůvkový koláč s bílou čokoládou
1h
Jahodové řezy
1h 10min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Hruškový koláč
1h
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Bábovka plněná tvarohem
1h
Hruškový šlehačkový koláč
1 Std. 35 Min
Jahodové muffiny
40min
Tvarohové řezy s čokoládou
2h 40min
Koláč s ricottou a letním ovocem
1h
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1h