Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů lišek, sušených
- 1000 gramů vody
- 2 polévkové lžíce polévkové zeleniny, sušené, (mrkve, celeru a pórku), na kousky
- 3 jarní cibulky, na kousky
- 40 gramů oleje
- 700 gramů moučných brambor, na kousky
-
2
kostky masového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové, domácí - 2 bobkové listy
- 1 - 2 čajové lžičky soli, dle chuti
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého, dle chuti
- 1 čajová lžička cukru, krupice
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 100 gramů smetany
- 1 čajová lžička majoránky, čerstvé
- 3 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 10.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová omáčka s Nivou
20min
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1h 10min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45 Min
Vánoční houbová polévka s nudlemi
30min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1h 30min
Baleárská omáčka
15min
Koprová polévka
20min
Polévka s těstovinami, vepřová rolka se zeleninou a 2 druhy muffinů, s džemem a s ovocem
1h 40min
Kuřecí polévka s kukuřicí a brokolicové terinky
1 Std. 25 Min
Polníčková krémová polévka a brokolice s olivovou omáčkou
45 Min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 Std. 35 Min
Hrášková kaše
13min