Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 130 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů másla
- 300 gramů čerstvých hub (např. žampiónů, hlívy ústřičné, hříbků), na plátky
- 100 gramů šunky, na kostičky
- 200 gramů smetany
- 100 gramů vody
- 1 polévková lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody
- ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 špetky pepře, černého, mletého
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ svazku čerstvé bazalky, pouze listy, nakrájené na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 24 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová omáčka s Nivou
20 min
Kulajda
40 min
Bramborové knedlíky se špenátem
1 Std. 40 Min
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1h 10min
Špenátová omáčka se smetanou
25min
Rajská omáčka
30 min
Koprová omáčka
20 min
Vepřové maso s houbami na víně
1j 50 mnt
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1j 50 mnt
Hříbkové ragú s houskovými noky
1h
Houbové karbanátky
25min
Dušená mrkev
20 min