Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů krup, střední velikosti
- 1500 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky vepřového sádla
- 2 - 3 stroužky česneku
- 80 gramů cibule, napůl
- 1000 gramů vepřového vývaru, nejlépe z ovaru
- 200 gramů prasečí krve, syrové
- 1 ½ polévkové lžíce sušené majoránky
- 1 špetka černého pepře, mletého
- 4 snítky čerstvé majoránky, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 22.6 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dršťková polévka
1h
Pikantní fazolová polévka
11 Std.
Chlebová polévka
25 Min
Koprová omáčka
20min
Fazolová polévka s klobásou
35min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35min
Koprová polévka
20min
Kuřecí stehna na červeném víně a na houbách
45 Min
Chřestová polévka se šunkou Serrano
35min
Gulášová polévka deluxe
2h
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min
Bramborový guláš
1h 10min