Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů pórku, na plátky 1 cm
- 100 gramů cibule, napůl
- 60 gramů mrkve, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů másla
- 250 gramů brambor, na 2cm kostky
- 650 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený - 150 gramů listů kopřivy dvoudomé, omytých a osušených (viz Tip)
- 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
10
lístků bazalky
nebo 1 čajová lžička sušené bazalky -
1
čajová lžička čerstvého tymiánu, jen lístků
nebo ½ čajové lžičky sušeného tymiánu - extra panenský olivový olej, na pokapání
- zakysaná smetana, 18 % tuku, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 18.5 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka z mladých kopřiv
25min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Polévka z růžičkové kapusty
45min
Krémová polévka z bylinek a brambor
45min
Podzimní celerový salát
15min
Dýňový krém s kari
35 Min
Chřestová polévka se šunkou Serrano
35 Min
Vánoční houbová polévka s nudlemi
30 Min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25min
Krémová polévka z ředkvičkových listů s ředkvičkami v páře
40min
Květáková kari polévka
45min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40min