Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Celozrnný velikonoční věnec
- 20 gramů kopru, čerstvého (cca 1 svazek), bez stonků
- 100 gramů červené cibule, napůl
- 300 gramů mléka
- 15 gramů medu
- 20 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 560 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 1 vejce, střední (53-63 gramů)
- 50 gramů másla, na kousky
- 2 čajové lžičky soli
Vejce
- 4 vejce, střední (53-63 gramů), chlazená
- voda, k naplnění po značku 1 l
Sestavení
- hladká mouka, na pomoučení
- 1 žloutek, rozmíchaný, na potření
- 100 gramů různých salátových listů
- 150 gramů filetů z uzeného pstruha
- 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- černý pepř, čerstvě mletý
- červená cibule, na kroužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 444.3 kJ / 106.2 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 15.2 g
- Tuk
- 3.3 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 120.7 mg
Alternativní recepty
Bramborové šišky s medvědím česnekem
1h 20min
Čokoládovo-oříškový krém se sušenkami
15min
Sladké křehké těsto
1h 50min
Karamelový krém
2 Std. 35 Min
Smetanové nočky se skořicí - nepečené
12h 20min
Polomáčená kolečka
3h 40min
Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou
1h
Plněné středomořské bagety
3 Std. 10 Min
Vajíčka z bílé čokolády obalovaná v kokosu
3h
Strašidýlka s čokoládovou náplní
2h 30min
Vejce obarvená na světle modro
55 Min
Piškoty (bez cukru)
40min