Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Piškotový korpus
- 6 bílků
- 1 špetka soli
- 6 žloutků
- 230 gramů polohrubé mouky
- 230 gramů krupicového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 4 polévkové lžíce rumu, na zvlhčení piškotu
Krém z Mascarpone
- 70 gramů cukru moučky
- 1 žloutek
- 500 gramů mascarpone
- 250 gramů jahod, čerstvých, nebo dle chuti jiné ovoce (maliny,borůvky)
- 1 balíček želatiny v prášku, nebo podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Sacharidy
- 31.5 g
- Tuk
- 17.5 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Piškotový korpus
1 godz. 50 min
Šlehačka
10 Min
Trojitý čokoládový dort
2 Std. 30 Min
Čokoládová poleva (Ganache)
20 Min
Sníh z bílků
5 Min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány
3h 20min
Valentýnský cheesecake
4 godz. 30 min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2h 15min
Borůvkový dort s mascarpone
3 godz. 10 min
Čokoládový marquise
2h 10min
Koláč s mascarpone (bez cukru)
4 godz. 30 min