Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů hladké mouky
- 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného
Náplň
- 400 gramů jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 1 polévková lžíce másla, rozpuštěného
- 3 polévkové lžíce mandlí, nasekaných
- 2 polévkové lžíce rozinek
- 1 špetka skořice, mleté
- 3 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 vejce, rozšlehané na potření
- cukr, moučka, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Protein
- 2.9 g
- Sacharidy
- 12.6 g
- Tuk
- 9.3 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1h
Jablečný závin
1h 20min
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Mřížkový jablečný koláč
1 Std. 25 Min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Vánočka
1 Std. 30 Min
Mleté maso
5 Min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Sníh z bílků
5 Min
Šlehačka
10min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min