Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů mrkve, na kousky
- 300 gramů pórku, na kousky
- 200 gramů tuřínu, na kousky
- 100 gramů brambor, na kousky (2 cm)
- 800 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli, jemné, plus extra dle chuti
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 200 gramů baby špenátu
- 40 gramů másla, na kousky
- 100 gramů rajčat, na kostky
- 8 vajec, chlazených (viz tip)
- 400 gramů bílého chlebu, toastového, nasucho opečeného, nakrájeného na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 5.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hrachová krémová polévka
25 min
Krémová zeleninová polévka
35min
Pudingovo-mandlové řezy
2h 30min
Bramborová polévka
45min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50min
Pohankovo-oříškový koláč s brusinkovým džemem (bez lepku)
2h 30min
Polévka červená z řepy
35min
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1h
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35min
Krémová květáková polévka
30min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 min