Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 400 gramů mrkve, oloupané, na kousky
- 200 gramů hnědého cukru
- 200 gramů krystalového cukru
- 5 vajec
- 250 gramů slunečnicového oleje
- 500 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
- 130 gramů krystalového cukru
- 400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25
gramů citrónové šťávy
nebo 25 gramů limetkové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tvarohová buchta
12h 45min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Královské banánové kostky
1 Std. 30 Min
Mrkvový dort (Moehrentorte)
2 Std.
Mřížkovaný koláč s lískovými ořechy
3h 15 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1h 55min
Makovo-jablečný koláč
1h 40 min.
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 Std.
Tvarožník
1 Std. 30 Min
Mazanec
2h 15min