Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvé petržele, omyté a osušené
- 3 snítky čerstvé majoránky, omyté a osušené
- 1 vrchovatá čajová lžička kmínu drceného
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, nejlépe bio
- 450 gramů cibule na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
- 10 gramů hořčice, plnotučné
- 20 gramů červené papriky, sladké
- 2 čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 150 gramů červeného vína
- 250 gramů vody
-
1
masový bujón, kostka (pro 0.5L)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, masové - 200 gramů brambor, oloupaných, na kousky (2x2 cm)
- 100 gramů mrkve, na kolečka (0.5 cm)
- 100 gramů zelené papriky, zbavené semínek, nakrájené na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 13.7 g
- Tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 3.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30 min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Gulášová polévka se zeleninou
1h 15 min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1h 25min
Vepřové maso v omáčce s fazolemi
40min
Guláš palermo s gnocchi
1h 25min
Hovězí Stroganoff
35 min
Guláš se středozemní zeleninou
1h 30 min
Guláš z vepřové panenky
40min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 Std. 35 Min
Gulášová polévka deluxe
2h
Bramborový guláš
1h 10 min