Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 gramů šalotky (cca 2 šalotky)
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje (cca 30 gramů)
- 2 polévkové lžíce limetkové šťávy (cca 20 gramů)
- 1 čajová lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky (cca 40 gramů)
- 1 vrchovatá polévková lžíce čerstvého koriandru
- 15 - 20 velkých čerstvých krevet (cca 300 gramů)
- 300 gramů vody
- 1 špetka soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Protein
- 7.33 g
- Sacharidy
- 2.45 g
- Tuk
- 5.33 g
- Vláknina
- 2.26 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Guacamole s kaviárem
10 Min
Restované krevety
15 Min
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2 Std. 45 Min
Vaječné sufflé s uzeným masem
40 Min
Salát s chřestem a jahodami
1h 35min
Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
30 Min
Avokádová polévka s krevetami
20 Min
Roastbeef s hořčičnou omáčkou
1 Std. 30 Min
Grilované vepřové špízy s kurkumou
7 Std. 10 Min
Kuře se sójovou omáčkou a pak choi
13 Std.
Hovězí steaky přelité smetanovou omáčkou se zeleným pepřem
35 min
Toust s avokádem a vejcem Benedikt
30 Min